Lista de invitati -Inivtatii Love Story

Lista de invitati

Dana Rosu

Lista de invitati

Lista de invitati este unul dintre accesoriile importante care complementeaza gama unitara a papetariei de nunta. Lista cu cei dragi are un rol important in organizarea evenimentului de la restaurant sau a petrecerii, in general. Aceasta facilitează identificarea locului atribuit fiecaruia si asigura fluidizarea grupurilor de invitati.

Lista de invitati preintampina situatiile aglomerate, precum si inghesuirea invitatiilor intr-un spatiu limitat, de exemplu, la intrarea in local.

Ca firma specializata, recomandam aranjarea la mese dupa preferintele mirilor in colaborarea cu familiile, pentru evitarea unor situatii care ar putea provoca disconfort pentru anumiti invitati. De asemenea, lista de invitati, pe langa latura estetica pe care o detine, trebuie conceputa inteligent pentru a-si demonstra utilitatea.

Astfel, pentru situatiile in care mirele si mireasa au peste 50 de invitati, recomandam redactarea acesteia in ordine alfabetica. Acest lucru faciliteaza gasirea cu usurinta a numelor invitatilor.

Pentru un aspect placut si o cursivitate a textului, designerii nostri aseaza invitatii dupa numele de familie, prenume si numarul de masa. De asemenea, in cazul cuplurilor, se trece prima data prenumele masculin. De exemplu:

Antonescui Petru si Paula- masa 2

Bucur Maria- masa 7

Cordean Ionel si Ana- masa 10

Cand aveti sub 50 de invitati, lista poate fi organizata si dupa numarul de masa, deoarece fiind un numar mai scazut de invitati, acestia nu vor intampina dificultati. Se pastreaza ordinea: nume, prenume, gen masculin si gen feminin, in cazul cuplurilor. Exemplu:

Masa 1

Pavel Dorel si Claudia

Rotar Marcel si Gabriela

Voina Toader si Ana

Un alt sfat este ca lista de invitati sa se realizeze cu 2 saptamani inainte de eveniment si sa se printeze in saptamana nuntii. Este foarte posibil ca in ultimul timp, sa existe mici modificari sau ajustari, in functie de anumite situatii neprevazute, cum ar fi anularea unui zbor, probleme de sanatate s.a.

Lista se organizeza de catre miri intr-un fisier excel, in ordine alfabetica. Este o procedura care faciliteaza munca designerilor si asigura timp castigat pentru revizuirea in detaliu a fiecaror elemente existente pe lista de invitati.

Aranjarea invitatiilor la nunta este un aspect uneori controversat, din cauza unor relatii deficitare dintre anumiti membri ai familiei sau ale unor rude insa, cu multa rabdare si intelegere, totul se rezolva. Fiecare invitat trebuie sa fie constient ca evenimentul este despre fericirea noii familii care se va intemeia, nu despre divergente, antipatii si neintelegeri personale. Toti invitatii trebuie sa contribuie la crearea unei atmosferi relaxante, placute si lipsite de tensiuni inutile. Nunta unor cunoscuti sau a celor dragi este un prilej de bucurie si de sarbatoare. Nu merita ca un eveniment atat de important sa fie umbrit de ganduri si sentimente negative.

Lista de invitati, creata in acelasi design ca si invitatiile de nunta si a celorlalte accesorii, nu este un simplu instrument de organizare. Este o privire de ansamblu despre modul in care s-ar putea desfasura evenimentul. Reprezinta grupul fomat din oamenii cunoscuti si cei dragi cu care decideti sa va impartasiti ziua cea mare, martorii fericirii voastre.